• A megjelenített árak nem tartalmazzák az ÁFA-t. |
  • Magánszemélyeket nem szolgálunk ki! |
  • Aktuális telephely:
A megjelenített árak nem tartalmazzák az ÁFA-t.

Tájékoztatás a 8/2023 EM rendelettel kapcsolatos változásokról

A Magyar Közlöny 2023. évi 81.számában június 2-án megjelent a hulladékgazdálkodási intézményi résztevékenység ellátásával összefüggő díjak, a díjalkalmazási feltételek, valamint a díjmegfizetés rendjének megállapításáról szóló 8/2023 (VI. 2.) EM rendelete szerint a július 1-je előtt leadott, de ez után teljesített megrendelések már csak az EPR díjjal megnövelt árakon számlázhatók.

Még nagy a bizonytalanság a kivitelezési elvárásban, mennek az egyeztetések, különböző értelmezési problémák miatt nem sokan látnak tisztán ebben a tárgyban, de az már biztos, hogy a rendelet tartalma szerint az irodai papírra érvényesített EPR díj 2023. július 1-jétől jelentősen emelkedni fog a jelenleg érvényben lévő környezetvédelmi termékdíjakhoz képest, az irodai papírra a korábbi 19 ft/kg helyett ez a terhelés 128 Ft/kg lesz a jövőben. (1 csg A/4 80g fénymásolópapírra vetítve, ami 2,5 kg súlyú az eddigi nettó 47,50 Ft/csg helyett július 1-től 320 ft/csg lesz ez a díj.)

Ezeket a megnövekedett terheket a gyártó is és ebből adódóan cégünk is érvényesíteni kényszerül az áraiban 2023. július 1-jétől.